Fornøyd med klubbens nettsider?

The Millennials (the kids we are coaching) are used to taking in information visually. They can have some difficulty when new information is given to them verbally.

I boken «A Fresh Season – Insights into Coaching, Leadership, and volleyball» skriver Terry Pettit at dagens ungdom ikke responderer så godt på verbal informasjon. Når jeg nå skulle oppdatere nettsidene til Kolbotn Volleyball i forbindelse med sesongstart slo det meg at jeg kanskje må tenke litt annerledes for å nå rekrutteringsmålene.

Når jeg kombinerer Pettits observasjon med en setning fra «Bli best med mental trening» av Erik Bertrand Larssen; Hvis jeg skal klare å endre vanene dine, må jeg vekke følelsene dine, så endte jeg opp med http://kolbotnvolley.net/. Jeg kjøpte bloggen på wordpress.com på torsdag i forrige uke for $79 og de nye nettsidene ble lansert mandag. Det går fort når jeg slipper å skrive så mange ord og prisen klarer nok klubben å svelge.

Nå gjenstår det å se om vi får noen nye rekrutter når vi starter på mandag. Hvis Pettit har rett i at dagens barn og ungdom blir stadig mer vant til å konsumere informasjon visuelt så er det et steg i riktig retning. Hvis de som besøker nettsidene sitter igjen med noen gode følelser vil de i følge Bertrand Larssen lettere velge å prøve volleyball.

Kilde: kolbotnvolley.net

Det var blant annet naturlig å benytte bilder fra klubben som Terry Pettit bygde opp for å prøve å sette følelsene i sving. Nebraska Volleyball har blitt omtalt som «the epicenter of volleyball fandom», så hvis man ikke blir revet med av å se klipp derfra så er det kanskje mer riktig å se seg om etter en lokal sjakklubb.

Hva gjør eliteserieklubbene i Norge?

Jeg tok meg friheten til å ta en titt på eliteserieklubbene i Norge og evaluere nettstedene etter kriteriene visuelt og vekker følelser. Jeg tok utgangspunkt i klubbene som deltok i Mizunoligaen 2013-2014 og de nettadressene som er oppgitt.

Klubber eliteserien kvinner
Klubb Nettsted Kommentar
BSI Web BSIModerne layout. Et par bilder på forsiden som hever det visuelle inntrykket. Lite tekst i takt med Milennials. OK følelse. Godkjent.
Førde VBK Web Førde VBKDet er sannsynlig at Førde akkurat var blitt utsatt for et hackerangrep eller at noen jobbet med å oppdatere sidene når jeg tok en titt. Det er muligens ikke behov for å rekruttere siden volleyball er obligatorisk for alle barn i området?

 

Koll IL Web KOLLHakket bedre enn Førde. Men visuelt? Nei! Godfølelse? Nei! Her er det hardcore tekst som gjelder. Sannsynligvis innertier i Optimistene-segmentet.
NTNUI Web NTNUIJeg begynner å lure på om jeg orker å fullføre dette blogginnlegget av kjedsomhet.
Oslo Volley Web Oslo VolleyHeldigvis går følelsene litt i positiv retning igjen. Oslo Volley benytter Wordpress-plattformen og nettsiden er brukervennlig også på en liten mobiltelefon. Bilder illustrerer saker og visuelt godkjent. Ingen direkte jubelfølelser men godkjent i mitt hode.
Stod Volley Web StodGreit nok. Jeg er ikke alene om å utføre vedlikehold på volleyballnettsider om dagen (eller natten for å være mer presis). Nå har jeg vært inne på sidene til Stod tidligere og mener å huske at det var en fin opplevelse.
UIS Web UiS volley er nedlagt
Klubber eliteserien menn
Klubb Nettsted Kommentar
BK Tromsø Web TromsøLitt tung start siden adressen ikke ville åpne siden. Jeg kunne imidlertid klikke meg videre fra feilmeldingen og kom inn på et tradisjonelt design med et banner på toppen og resten tekst. Svakt visuelt og uforandret puls.
Førde VBK Web Se over
Koll IL Web Se over
Kristiansund Web KVBKAlle sponsorlogoene trekker opp det visuelle inntrykket hvis jeg skal forsøke å komme med noe positivt. Volleyballfølelsen er derimot ikke helt tilstede. Familiedag-bildet viser en solfylt sandstrand og et par mennesker med toppluer som ikke gir assosiasjoner verken til sandvolleyball eller innendørs volleyball på toppnivå.
Nyborg VBK Web NyborgEnkelt og greit WordPress-design. Fine bilder av elitespillerne. Men det mangler vel litt som pirrer nysgjerrigheten? Som gjest blir jeg ikke supermotivert til å bla i menyene.
Oslo Volley Web Se over
Randaberg IL Web RandabergSay no more
NTNUI Web Se over

Konklusjon

Hvis du tvinger en tenåring til å klikke inn på nettsidene til alle eliteklubbene her i landet er nok sannsynligheten større for at personen utvikler voldelige tendenser enn at motivasjonen for å spille volleyball beveger seg i riktig retning.

Noen internasjonale eksempler:

Klubb Nettsted Kommentar
Nebraska (USA) Web NebraskaVisuelt tiltrekkende og mye innhold.
Osascos (Brasil) Web OSASCOS_WEBDrøssevis med visuelle inntrykk.
Dinamo Krasnodar (Russland) Web DinamoKrasnodarJepp.
Dinamo Kazan (Russland) Web DKAZANKule bilder og tabeller med laget på topp. Hva mer er det fansen trenger?
Vakifbank (Tyrkia) Web VAKIFBANKVerdt en titt. Klikk deg litt rundt på siden. Jeg ville meldt min interesse umiddelbart!

Jeg tror det er mulig å gjøre en bedre innsats på nettsidene til volleyballklubber her i landet. Kolbotn Volleyball prøver nå med et mer visuelt orientert design så får vi se om vi står litt bedre rustet til å konkurrere om rekruttene med for eksempel håndball. Sjekk gjerne ut sidene til Larvik HK. Det er mulig å få på plass nettsteder med visuelt attraktivt innhold innen idrett her i landet også.

wau

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s