Etablere og drifte et sandvolleyballanlegg

Lokalisering

Lokalisering av et sandbaneanlegg er viktig med hensyn til bruken av banen, og det kan redusere kostnader til bygging, drift og vedlikehold. I tillegg må det tas hensyn til eierforhold, samt miljømessige, naturgitte og reguleringsmessige forhold.

Grunnforholdene på stedet må kartlegges før valg av tomt og prosjektering av banen tar til. Bruk fagfolk!

Grunnens naturlige dreneringsevne er en viktig faktor. Det anbefales å benytte områder med selvdrenerende grunn hvor det er mulig.

Vind, sol & skyggeforhold

Sol på området er en fordel, dette gir god stemning blandt både utøvere og tilskurere. Er det et vindutsatt område kan det være hensiktsmessig å se på mulige skjermingstiltak.

Sandbane som nærmiljøanlegg eller konkurranse- og treningsanlegg

Bestem på forhånd hva slags type anlegg man ønsker- og husk at det er ulike regler for bruk av nærmiljøanlegg kontra et trenings- og konkurranseanlegg. Sjekk om det er eksisterende aktivitetstilbud i nærheten som man kan etablere sandanlegget i nærheten av – det kan være en fordel, både med tanke på økonomi og felles bruk av dusj-og omkledningsmuligheter, grilling, bading etc.

Oppbygging av banen

Når man går i gang med bygging av banen er det 3 forhold som er særdeles viktige.
a) banen må tåle belastning ved intensivt bruk
b) overflatevann må trekke hurtig gjennom uten å danne dammer
c) det må holdes nok fuktighet i banen slik at sanden ikke blåser bort.

Les nøye i veilederen for sandbaneanlegg (s.12-17) om hvordan oppbyggingen av de ulike lagene i banen bør være, hvor mye masse som trengs, om hvordan fiberduken eller fiberlaget skal benyttes, hvordan sidene på banen bør lages i forhold til hvilket terreng banen lages på og til slutt – les nøye det som står om drenering. Slurver man på dette er det fort gjort at banen forsvinner i løpet av et regnskyll eller i løpet av en sesong!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s