Trenertips #1

Trenertips #1 - Oppstilling

Trenertips #1 – Oppstilling

Oppstilling – få din beste server til å serve først. Et sett vil typisk ha 2-3 rotasjoner og beste server får ofte serven når det virkelig gjelder.

Starter ditt lag med serve så plasseres beste server i posisjon 1 (serveposisjonen). Hvis motstanderlaget begynner å serve så starter du med beste server i posisjon 2.
Årsaken er at samme server som starter typisk roterer frem til serveplass når det begynner å bli kritisk i forhold til å avgjøre et sett til lagets fordel.
Dette tipset må vurderes opp mot andre mulige startstrategier som f.eks.:

  • Beste smasher i posisjon 4
  • Beste blokkere settes opp mot motstanderens beste smasher (bruk statistikk eller spør noen om hvem som er motstanderens beste smasher)
  • Beste rotasjon (statistikk kan gi deg oversikt over hvilken rotasjon som scorer flest poeng; antall poeng laget scorer med en gitt oppstilling minus antall poeng laget taper i en gitt oppstilling gir denne informasjonen)

I mesterskap som NM må lagleder fylle inn rotasjonskort og levere disse før starten på hvert sett.

I mesterskap som NM må lagleder fylle inn rotasjonskort og levere disse før starten på hvert sett.


Rotasjonskort benyttes typisk ikke i ungdomsserien her i Norge. Du står dermed ganske fritt til å endre strategi nærmest basert på hva du ser motstanderen gjør. Likevel er nok den mest typiske taktikken uansett å starte med beste server. Dette rimer også bra med at vi normalt ønsker å ta kontroll over utfallet av en kamp selv og ikke være avhengige av å justere oss etter motstanderlaget.


wau

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s