Vinn eller forsvinn (NRK)

I siste episode av tv-serien 'Vinn eller forsvinn' møter vi blant andre Tamina Rauf (14) som sluttet med håndball da Jenter 98-laget til Vestli ble oppløst.

I siste episode av tv-serien ‘Vinn eller forsvinn’ møter vi blant andre Tamina Rauf (14) som sluttet med håndball da Jenter 98-laget til Vestli ble oppløst. Foto: Nader Izadpanah/NRK

Dere er så tjukke i huet! Prøver å snike dere unna trening dere trenger

En unik mulighet til å komme tett på trener-utøver og utøver-forelder relasjoner og VolleyVekst anbefaler denne for å gi deg et fundament når du formulerer din trenerfilosofi. Vinn eller forsvinn er en dokumentarserie produsert av NRK. Et ærlig innblikk i den norske idrettshverdagen i overgangen fra barne- til ungdomsidretten, når alvoret setter inn.

En av fem barn (19,3 prosent) slutter med idrett fordi «jeg følte at jeg ikke var god nok», mens 14,4 prosent oppga som begrunnelse at en eller flere venner hadde sluttet. Tallene stammer fra en undersøkelse der NRK har sendt ut spørsmål om trening til skolebarn i hele landet. 76 prosent av norske barn har begynt på en idrett, og senere sluttet.

Han tar det veldig seriøst. Vi er her for å ha det gøy.

Fotball (44 prosent), håndball (30 prosent), turn (29 prosent), dans (21 prosent) og svømming (19 prosent) er de idrettene som opplever at flest barn slutter.

Fakta om «Vinn eller forsvinn»

  • Tv-program som første gang ble sendt på NRK1 i perioden 19.september til 17. oktober, 2013.
  • Tett på den norske idrettshverdagen i overgangen fra barne- til ungdomsidretten, når alvoret setter inn.
  • Fem unge som driver med fotball, håndball, alpin, langrenn og cheerleading har alle sine utfordringer som vi får ta del i.
  • De unge utøverne møtes med høyere krav og forventninger. Ikke alle kan få plass på førstelaget, og det er ikke lenger medalje til alle. Noen innser med sorg sine egne begrensninger, og barnedrømmer brister.
  • Frafallet starter her. Er det treneren, foreldrene eller utøveren selv som har de største ambisjonene?
  • Stor grad av dugnadsinnsats fra trenere og foreldre holder idretten i gang. Men noen idretter koster mye også i rene penger, og spørsmålet blir hvem som har råd til å satse.
  • Hva motiverer våre unge håpefulle? Heiarop eller kjeft fra sidelinja?

Kilde NRK


wau

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s