Bli kjent med Loes Torfs og ToppVolley

Loes Torfs

Loes Torfs

Belgiske Loes Torfs (27) sørget for flere treningstimer etter at hun ankom ToppVolley Norge med ansvar for jentene. Loes kom fra en jobb som foreleser i volleyball, kroppsøving og kinesiologi ved Universitetet i Gent. Hun har en mastergrad i idrett med fordypning i volleyball og coaching. I perioden 2010-2013 jobbet hun ved ToppVolley i Belgia og hadde i disse årene ansvaret som juniorlandslagstrener som hovedtrener på U18 og assistenttrener på U20.

Ingen har spurt meg noe særlig i forhold til treningsmetoder. Egentlig litt rart.

I november filmet jeg en trening med Loes og fikk tid til en liten prat i kantinen. Hun kommer fra et volleyballmiljø som skaper spillere som tar plasseringer rett bak de nasjonene vi normalt treffer på i OL og VM-sammenheng når det virkelig tetner til i medaljekampen. For min egen del ble jeg imponert over høyt energinivå på treningen til Loes Torfs. I tillegg deltok hun selv på oppvarmingen noe jeg ikke har sett så ofte med volleyballtrenere. I følge Loes har det ikke vært spesiell interesse i forhold til hennes opplegg ut over at ledelsen ved ToppVolley Norge sa til meg at de var meget godt fornøyd med effektene de har observert. Mest overraskende for min egen del var det at hun ikke hadde assistenter under treningen (jeg har trolig sett for mange treninger fra USA). Hun sa også at hun syntes det fungerte fint å trene en gruppe alene. På mange måter blir opplegget hennes enda mer interessant fra et trenerperspektiv siden det ikke er alle forunt å operere med assistenttrenere i Norge.

Heia Belgia

Belgia ligger høyt på verdensrankingen i volleyball. Mot slutten av 2014 hadde damelaget 13. plass mens herrene hadde 20. plass på FIVB sin liste. Herrer senior fikk 17. plass i VM i Polen så de er på vei opp. Loes har jobbet med flere av den yngre garde i dette laget som ble ledet fram av den rutinerte kapteinen Frank Depestele i Polen. I VM for damer i Italia i 2014 ble Belgia nummer 11 blant 24 deltagende nasjoner.

Loes Torfs (lengst til venstre) med Top Volley Belgium i 2012

Loes Torfs (lengst til venstre) med Top Volley Belgium i 2012

Den belgiske veteranen Frank Depestele har en svært spesiell pre serverutine. Loes har ikke lært opp Frank men har jobbet med flere av de yngre spillerne på herrelandslaget som deltok i Polen 2014.

Den belgiske veteranen Frank Depestele har en svært spesiell pre serverutine. Loes har ikke lært opp Frank men har jobbet med flere av de yngre spillerne på herrelandslaget som deltok i Polen 2014.

Belgia hadde en entusiastisk heiagjeng i VM i Polen.

Belgia hadde en entusiastisk heiagjeng i VM i Polen.

 Inntrykk fra Sand

Tre innendørs sandvolleyballbaner med oppvarmet sand

Tre innendørs sandvolleyballbaner med oppvarmet sand

Spisesalen

Spisesalen

Et av flere velutstyrte trimrom

Et av flere velutstyrte trimrom

Styrkerom med utsikt over innendørs sandvolleyballbaner

Styrkerom med utsikt over innendørs sandvolleyballbaner

Flotte bygninger på ToppVolley

Flotte bygninger på ToppVolley

Skolebygningen

Skolebygningen

Friidrettsbanen med skolebygningen i bakgrunnen

Friidrettsbanen med skolebygningen i bakgrunnen

ToppVolley feiret nylig 10 år

ToppVolley feiret nylig 10 år

Jentene på Sand


Kilde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s