Triple Ball for ferske tenåringer

Trenger vi et nivå mellom mini- og ordinær volleyball?

Trenger vi et nivå mellom mini- og ordinær volleyball?

Triple ball for nybegynnere i ungdomsskolen i New York City har nå utviklet seg til å bli det nye kampformatet i regionen! Etter å ha sett hvor effektive regelendringene var for å skape spennende ballvekslinger, til å stimulere «fart i fotan» som Mary Poppins sier på Folketeatret denne høsten, mer morsomt for tilskuere og ikke minst mer spennende for spillerne, har nybegynnerdivisjonen bestemt seg for at det nye kampformatet er triple ball.

Regler

I praksis er det vanlig volleyball men med følgende justering:

  • Først slås en ordinær serve fra baklinjen og ballvekslingen spilles ferdig og resulterer i et poeng.
  • Kampleder 1 kaster en høy og enkel gratisball over nettet fra posisjon 4 hos laget som server til posisjon 6 på laget som står i servemottak. Ballveksling og poeng.
  • Kampleder 2 kaster en høy og enkel gratisball over nettet fra posisjon 4 hos laget som står i servemottak til posisjon 6 på laget som hadde serve. Ballveksling og poeng.
  • Etter en sekvens med tre ballvekslinger er det serve over til det andre laget. Laget som nå har serve roterer og sekvensen med serve og to gratisballer gjentas.

Personlig synes jeg dette er en positiv måte å dempe det faktum at kamper på lavere nivå i U15 primært avgjøres gjennom serve (ess eller feilserve) og servemottak (miss, frivillig eller ufrivillig tennisretur eller av og til en ball som kan resultere i tre slag og dermed stimulere læring). Når vi trenere forbereder lag til spill i U15 så er det vel omtrent Triple ball vi spiller? Når jeg denne høsten tar i mot mange nye jenter født i 2003 som allerede neste høst skal spille i U15 så er det ikke veldig fristende å lære de opp i minivolleyball med tre på laget for å delta i turneringer.

Kampvideo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s