Cupfinalehelg 2016

Snart skal jeg se min første cupfinale i volleyball. Gjennom et kamera. Som offisiell fotograf for volleyballforbundet. Jeg har tidligere vært pressefotograf i sammenhenger som cupfinalen i håndball og fotball så det blir spennende å se i hvilken grad volleyball matcher dette. Det er forventet 1500 tilskuere på cupfinalen i volleyball.

Program Cupfinalhelgen 2016

Arena: Domus Athletica, Oslo

Lørdag 16. januar 2016

 • 11:00-12:45 – Verdiseminar (se detaljer her). Jimmy Vika fra righttoplay.no (organisasjonen som Johann Olav Koss grunnla) er blant de som deltar.
 • 12:00Dørene åpnes for publikum i Domus Athletica
 • 12:15-12:50 – Paravolley oppvisningskamp
 • 13:30 – Finale KvinnerOslo Volley vs Randaberg IL
  • 1.dommer: Jan Gunnar Belsby
  • 2.dommer: Dag Morten Skartlien
  • Reservedommer: Geir Vestbø
  • Randaberg IL – Svart overdel/Svart shorts
  • Oslo Volley – Rød overdel/Svart shorts
 • 15:30-15:50 – Oppvisning Right To Play
 • 16:30 – Finale MennFørde VBK vs NTNUI
  • 1.dommer: Lars Rydland
  • 2.dommer: Jens Olav Rydningen
  • Reservedommer: Geir Vestbø
  • NTNUI – Grønn overdel/Svart shorts
  • Førde VBK – Blå overdel/Blå shorts

Billetter

Se informasjon her for diverse rabattordninger.
Eller kjøp billetter direkte hos Billettservice.

Live på TV 2 Sumo

Kvinner: https://sumo.tv2.no/sport/volleyball/nm-volleyball-finale-randaberg-il-oslo-volley-1008564.html

Menn: https://sumo.tv2.no/sport/volleyball/nm-volleyball-finale-ntnui-foerde-vbk-1008567.html

Kommentatorer: Lars Peder Hellerud og Vegard Høidalen

Kampene føres også live på www.poengliga.no

Bankett

Lørdag 20.00 er det bankett på Quality Hotell 33 (Q33) der blant annet finalelagene er invitert.

NM Regionlag U16

Det spilles også NM Regionlag for gutter og jenter født 2000 og senere samme helg som cupfinalen. For første gang er alle åtte regioner representert med lag både i gutte- og jenteklassen. Åpning av mesterskapet er fredag 15. januar 12:00 i Kringsjåhallen. Finalene spilles midt på dagen søndag.

Kampoppsett og resultater NM Regionlag 2016 her: http://www.profixio.com/resultater/vis.php?turn=nm_regionlag_volleyball_u16

Overgangskurs

Det gjennomføres er overgangskurs for trenere fredag og lørdag. Detaljer her.

Randaberg favoritt i kvinneklassen

Jon Eirik Liseth leder Randaberg

Jon Eirik Liseth leder Randaberg

Randaberg spiller sin første cupfinale for kvinner noen gang med Jon Eirik Liseth som coach. Noe av suksessforklaringen ligger i at laget plukket opp stjernespillere fra volleyballeventyret Stod Volley som stoppet opp økonomisk sommeren 2015. Profiler som Arjola Prenga (kantspiller) og Eline Bye (libero) har bidratt til at laget så langt er ubeseiret sesongen 2015/16 i Eliteserien for kvinner. Kongepokalen må imidlertid Randaberg prøve å ta fra Oslo Volley med fluefisker og volleyballtaktiker Marko Milosevic på sidelinjen. Det blir ingen enkel oppgave. For ett år siden var Stod Volley soleklar favoritt mot Oslo Volley men det ble klart tap. Kretsen rundt Oslo Volley kunne i kjølvannet av sin seier lage en liten sensasjonsvideo med innhold som «But the theory of competition says: Just because they’re the strong doesn’t mean they can’t get their asses kicked.». Den kan de med fordel spille av i forkant av årets finale så vil det vise seg om Oslo Volley nok en gang får napp.

I et humoristisk øyeblikk sa Marko Milosevic i fjor sommer at Arjola Prenga er den eneste eliteseriespilleren som Oslo Volley prioriterer å blokke. Resten av angrepene plukker forsvaret til Oslo Volley. Siden jeg så Prenga på VestCup i 2015 satte jeg sammen en liten stilstudie som bekrefter litt av det som John Kessel skriver i How Can I Spike Harder?. Fotstillingen når Prenga treffer gulvet etter slaget (zoomet inn på slutten av videoen) viser at hun henter mye kraft gjennom dreiemomentet i overkroppen.

Andre artikler:

Så var det herrene

Geir Eithun hentet pokal for Førde i 2011. Denne helgen kan det skje igjen.

Geir Eithun hentet pokal for Førde i 2011. Denne helgen kan det skje igjen.

Uten spesiell kjennskap til herrevolleyball i Norge ville jeg foretrukket å se cupens askeladd Dristug i cupfinalen. Jeg tror det ville bidratt til mer liv og røre på tribunen enn NTNUI-tilhengerne som sist var i en cupfinale på 70-tallet kan bidra med. Men det er mulig hovedtrener Espen Mokkelbost og hans menn har større tiltrekningskraft på publikum enn jeg intuitivt tenker når jeg hører ordene Trondheim, studenter og volleyball i samme setning. NTNUI er imidlertid helt i toppen i serien og alt tyder på at det blir en jevn finale.

Jan Egil Tvinde inntar sidelinjen med Førde og laget slo ut Nyborg på veien. Med spillerprofiler som Loftesnes og Tvinde i stallen virker det for meg sannsynlig at Førde tar Kongepokalen selv om NTNUI har et lite favorittstempel etter at de slo Førde i Eliteserien så sent som i desember 2015.

Det ligger et forhåndsintervju med brødrene Arjan og Sigurd Van Dijk Festøy (NTNUI) og Sverre Flåskjer (Førde) her.

Se også Har tapt alle tre cupfinalane, men no … som fokuserer på Mathias Loftesnes og Geir Eithun.

Andre artikler:


wau

En kommentar om “Cupfinalehelg 2016

 1. Tilbaketråkk: Volleynytt.net » Hvem blir norgesmester?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s