Trenertips #13

C13

Upressede feil – Definer en rask personlig gjøremålsliste alle spillere kjenner til for upressede feil i øvelser uten poengtelling.

Øvelser uten poengtelling er utmerket for oppvarming eller innlæring av teknikk. Men de mangler «den negative konsekvensen» du får når du gjør upressede feil i en kamp. Dette understreker du gjennom rask «selvstraff» som spillerne blir vant til å utføre på eget initiativ. Eksempelvis forlengs eller baklengs rulle, push-ups etc.

På ToppVolley observerte jeg Loes Torfs benytte lignende rituale når jentene hadde servetrening. Hvis en spiller slo serven i nettet måtte vedkommende rope høyt «serve inn» gjentatte ganger inntil vedkommende igjen sto for tur i serverekka.


wau

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s