Tid for sandrens

Løv og andre gjenstander fjernes effektivt med denne maskinen

Løv og andre gjenstander fjernes effektivt med denne maskinen

Utesesongen har så smått startet på Østlandet. De to siste årene har Kolbotn Volleyball fått tilført midler fra Sparebankstiftelsen til å oppgradere vårt sandvolleyballanlegg på Sofiemyr Stadion. Det er noen år siden overskrifter som «Norgeseliten til Sofiemyr» prydet lokalavisen. Etter flere år med enkle dugnader med lette raker vil løv blandet i sanden etterhvert omdannes til jord og degradere spillopplevelsen. Etterfylling av sand har også vært mangelvare inntil vi satte inn støtet forrige sesong for å gjenopprette en attraktiv standard. Kanskje Kolbotn igjen kan ønske velkommen til turnering på Sofiemyr stadion denne sesongen.

Sandrens

Det finnes maskiner som stikker dypere ned i sanden enn vi klarer på en vanlig dugnad. For oss på Kolbotn er det firmaet Foss Strandrensing som har fått oppdraget de to siste sesongene.

http://strandrens.com/

Prisen for maskinrens avhenger av banenes størrelse og transportkostnader knyttet til jobben. I området rundt Oslo vil jeg anta at prisen på sandrens ligger i intervallet 3-5 tusen kroner.

Før rens

Før rens

Etter rens

Etter rens

Tradisjonell dugnad

Tradisjonell dugnad er selvsagt nødvendig i kombinasjon med eventuell sandrens. Det er alltids litt søppel som flyter og det er også en vellykket måte å sparke i gang utendørssesongen.

Tradisjonell dugnad i Kolbotn

Tradisjonell dugnad i Kolbotn

Tønsberg VBK la nylig ut et bilde på sin FB-side som viser at de utfører en form for manuell sandrens.

Sandrens etter Tønsberg-metoden

Sandrens etter Tønsberg-metoden

Sand

Sand levert fra Sverige

Sand levert fra Sverige

Jo mer jeg har studert sandkvalitet på de ulike anleggene så har jeg kommet til at det kun er en aktuell leverandør av høyeste kvalitet sand i Norge og Sverige. Etter et regnskyll føles sanden fra Brogårdsand helt tørr å spille på. Andre baner med lavere sandkvalitet pakker seg og gir fort skrubbsår. 30 tonn sand dumpet på Kolbotn koster ca. 20.000,- inkl. toll og frakt. Det er nok til å etterfylle på en sandvolleyballbane. Vi fikk tilkjørt en transport i 2015 og en nå denne uken slik at begge banene blir oppgradert. 30 tonn er maksimal vekt på transporten. Jeg vil anta at prislapp på et komplett anlegg med sand fra Sverige fort beløper seg over 100.000,- så det er en grunn til at vi ikke finner denne sanden så mange steder her i området. Men jeg vet bl.a. at Kragskogen Sandvolleyball Klubb i Oslo har tatt seg råd til dette. Kolbotn kjører nå altså et topplag av denne sanden og det føltes ok i fjor.

En morsom måte å fordele sanden

En morsom måte å fordele sanden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s