Hvor var Anders Berntsen Mol da Norge glapp i OL-kvaliken?

Anders Berntsen Mol ser OL-kvalifiseringen med Horrem/Eithun i aksjon fra bakerste rad

Anders Berntsen Mol ser OL-kvalifiseringen med Horrem/Eithun i aksjon fra bakerste rad

TV-bildene var elendige men spillet overbevisende når Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum i dag vant 2-0 (21-13, 21-15) over Moritz Bernd Pristauz-Telsnigg og Maximilian Trummer, Østerrike. Anders Berntsen Mol har dermed tatt tre aldersbestemte EM-gull med tre ulike makkere innenfor tidsrammen av ett kalenderår(!). For de som lurer på hvor Anders Berntsen Mol var under OL-kvalifiseringen så kan jeg opplyse at han var på klubbhuset på Kolbotn som instruktør på vår sandvolleyballskole.

I Stavanger kvalifiserte Østerrike seg til OL i Rio for herrer uten å stole på unge krefter som Pristauz-Telsnigg/Trummer. Norge benyttet en av de nye talentene Christian Sandlie Sørum som 4. juni nådde 8. dels finalen i EM for senior sammen med Morten Kvamsdal (født 09.10.1989). De gikk der på et 0-2 (17-21, 19-21) tap for Nicolai/Lupo fra Italia. Nicolai/Lupo endte senere opp som EM-vinnerne i denne konkurransen og paret fikk også sølv i OL i Rio. Poengmessig er det ikke så store marginer i sandvolleyball.

Christian Sandlie Sørum fra Oslo kopierte gullet han tok med Runar Torsvik Sannarnes fra Bildøy i U22-EM i Tyrkia i 2014. Parene Anders Berntsen Mol/Mathias Berntsen og Christian Sandlie Sørum/Runar Torsvik Sannarnes deltok også i U22-EM i 2015 men ingen av parene nådde semifinalene.

Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum på toppen av pallen i EM U22

Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum på toppen av pallen i EM U22

Idrettspsykolog Henrik Herrebrøden publiserte nylig Intervju med Espen Sørum – idrettspappa, trener og ildsjel som er et omfattende intervju om rollen som idrettsforelder. Espen Sørum sier blant annet:

Våre treningsøkter, helt siden guttene begynte med volleyball, har faktisk inneholdt svært lite spill. Derimot har vi fokusert enormt mye på tekniske øvelser. Man skulle kanskje tro at unge utøvere syns dette er kjedelig, men gutta har faktisk stortrivdes. Det tror jeg skyldes at vi alltid har utfordret hverandre i disse øvelsene. Vi setter hele tiden målsetninger og blir enige om hvordan ballen bør bevege seg – ingen baller skal slås uten mål og mening. Dessuten har vi fokusert mye på samspill i øvelsene, og det å gjøre makkeren sin god. Uansett hvor vanskelig en ball er, kan man alltid gjøre en god handling som gir makkeren bedre forutsetninger.

Pappa Sørum har også noen refleksjoner om kvalitet foran kvalitet:

Det er klart at vi har trent mye sammen – ofte syv dager i uka. Men vi har som oftest kjørt korte økter, gjerne en time av gangen. Jeg har en sterk tro på kvalitet foran kvantitet. Jeg tror mange utøvere har trent mer, men med mindre kvalitet enn mine sønner. Jeg blir lite imponert når jeg ser mange idrettsutøvere på treningsfeltet – ofte virker det som de trener på «halv maskin». Jeg har alltid tenkt at «er man på trening, så er man på trening». På trening skal man være fokusert. For all del, det skal være gøy! Men fokuset bør være på kvalitet i utførelsen av hver handling. Da kan man gå hjem fra trening med god samvittighet!

Familien rundt Anders Berntsen Mol fikk også litt publisitet i Bergens Tidende i helgen. Her sier blant annet pappa Kåre Mol noe om hvorfor han flyttet fra ToppVolley.

For meg ble det litt meningsløst å være trener for første klasse på ToppVolley Norge når jeg visste at det er utøvere som har lyst til å ta det videre, men som ikke hadde noen trener.

Anders Mol i BT

Anders Mol i BT

Beach Volley Vikings ble navnet på satsningen i Strandvik som med sine 500 innbyggere nå fremstår som nytt episenter for sandvolleyball frem mot OL 2020.

Tommel opp for Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum

Tommel opp for Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s