USA-sesongen er i gang

Nebraska til topps i 2015 og de er favoritter igjen

Nebraska til topps i 2015 og de er favoritter igjen

Nebraska fikk en grei start med 3-0 mot Texas i Vert Challenge i natt. Kampen var en gjentagelse av NCAA-finalen i desember i fjor der Nebraska hentet hjem den nasjonale tittelen (se referat fra i natt). Texas Longhorns klarte aldri å komme i posisjon for å vinne sett. Minnesota med Hugh McCutcheon seiler opp som en større utfordrer for meg selv om de glapp et sett mot San Diego i sesongens første kamp i natt. For de som er interessert har det blitt relativt enkelt å se kamper gratis på livestream fra USA.

UC Wildcats med Craig Skinner på sidelinjen er i år eneste nykommer på Topp 25-ranking før sesongen. Før han tok over i Kentucky hadde Skinner fem sesonger som assistent for John Cook som fortsatt er Head Coach i Nebraska. I natt vant Kentucky (rank #24) over Purdue (rank #20) 3-2 (25-20, 25-18, 24-26, 21-25, 20-18) så det ble en god start også denne sesongen. Skinner tok over University of Kentucky ved utgangen av 2004 etter 11 strake sesonger der laget ikke nådde NCAA-sluttspillet. I 2005 ledet Craig Skinner laget inn i sluttspillet og i 2015 gjorde han det samme for 11. sesong på rad! Les The Skinner effect: A Blueprint For Excellence som er en utfyllende artikkel omkring hans fremgangsmåter som coach i Kentucky. Der får vi et solid innblikk i god coaching blant annet via Amy Kaplan som var midtspiller når Skinner kom inn som coach. Hun har tatt vare på svaret hun skrev i notatblokken de fikk utdelt på det første spillermøtet med Skinner.

Det startet med en drøm men er i dag en virkelighet

Det startet med en drøm men er i dag en virkelighet

It’s hard to remember what Kentucky volleyball looked like before Skinner’s arrival. So much has changed – from practicing in Alumni Gym to Memorial Coliseum. A renovated locker room, with showers that work. From the lines on the hardwood to the recognizable blue floor for home games. From the scattering of fans in the wooden chairs, to the sea of blue that now emphatically yells, “Point, Kentucky!” Being one of the frontrunners every year for a league title. From the lack of respect, to being considered one of the best. – Amy Kaplan tidligere spiller i Kentucky

Norske innslag

Det er flere enn Kjersti Norveel som er aktuelle i USA denne høsten (se innlegg Norveel hos Gimmillaro).

Libero Cecilie Woie

Libero Cecilie Woie

Cecilie Woie som er libero for Florida State er på det høyest rangerte laget i forkant av USA-høsten. Seminoles innledet i natt med seier 3-0 over UCF og du kan lese litt forhåndsstoff knyttet til denne kampen her og se en video med noen korte glimt av Woie og Head Coach Chris Poole. University of Central Florida har Todd Dagenais som head coach og han har bidratt med mye opplæringsmateriell opp igjennom årene blant annet Libero: The Definitive Guide! Spørsmålet er om han fikk ideer til nytt materiell da Cecilie Woie noterte 16 digs og 3 assists og Dagenais reiste hjem med tap i notatblokka.

Terminliste FSU høsten 2016

Terminliste FSU høsten 2016

Nora Buvarp Lavik

Nora Buvarp Lavik

Midtspiller Nora Buvarp Lavik som spilte forrige sesong for Tønsberg Volley er tilbake for spill i USA. Nora har så langt i karrieren spilt 8 landskamper, og spiller for University of San Fransisco (USF Dons). Laget hennes er rangert som nr. 118 i USA, og spiller i West Coast Conference. Laget har en nyansatt Head Coach Vicki Brown.

http://www.usfdons.com/news/2016/7/21/womens-volleyball-nine-newcomers-join-dons-volleyball.aspx?path=wvball

Hannah Sofie Perrens

Hannah Sofie Perrens

Hannah Sofie Perrens, som også gikk ut fra ToppVolley i vår, skal også spille de neste sesongene i USA. Perrens som debuterte med 3 kamper på landslaget under EM kvaliken i Litauen i mai skal spille for University of North Carolina at Charlotte, mer kjent som UNC Charlotte, UNCC eller bare Charlotte. Laget er rangert som nr. 206.

http://www.charlotte49ers.com/news/2016/4/22/210884536.aspx?path=wvball

Hannah Sofie Perrens er i USA

Hannah Sofie Perrens

Maria Kristiansen Poole

Maria Kristiansen Poole

Maria Poole som nylig avsluttet sine 3 år på Topp Volley i Rogaland, tar også et skritt videre i sin volleyballkarriere, og skal de neste årene spille for Stony Brook University i New York. Laget er rangert som nr. 239 i USA, og spiller i America East Conference. Poole har så langt spilt 5 landskamper for Norge.

http://www.stonybrookathletics.com/sports/w-volley/spec-rel/042216aaa.html

Ragni Steen Knudsen

Ragni Steen Knudsen

Landslagets Ragni Steen Knutsen som forrige sesong spilte for Lindsey Wilson College i USA, skifter miljø og skal denne sesongen spille for University of Texas Rio Grande (UTRGV). Laget er rangert som nr. 251, og spiller i Western Athletic Conference. Ragni har foreløpig spilt 12 landskamper for Norge.

http://goutrgv.com/news/2016/8/2/volleyball-adds-five-for-2016.aspx?path=wvball

Helene_Thelle
Helene Thelle har gått ToppVolley og spilt for Tønsberg. Hun er nå i stallen til Florida International Panters (FIU Panters). Laget er rangert som nummer 155 i Division I før sesongen.
http://www.fiusports.com/roster.aspx?rp_id=4731&path=wvball

Julie Varga

Julie Varga

Julie Varga spiller for Stetson University (Stetson Hatters).

Guro Key Frøberg spiller for Coppon State University.

Kristine Hjembo spiller for Central Arkansas.

AVCA Division I 2016 Rankings
RANK TEAM PREVIOUS
1 Nebraska Huskers 1
2 Texas Longhorns 2
3 Minnesota Gophers 3
4 Wisconsin Badgers 10
5 Kansas Wild Cats 4
6 Hawaii Wahine 7
7 USC Trojans (University of Southern California) 5
7 Washington Huskies 6
9 Penn State Nittany Lions 9
10 Florida Gators 8
11 Stanford Cardinals 14
12 UCLA Bruins 12
13 Brigham Young BYU Cougars 11
14 Illinois Fighting Illini 15
15 Ohio State Buckeyes 13
16 Texas A&M Aggies 18
17 Florida State Seminoles 20
18 Creighton Bluejays 19
19 North Carolina UNC Tar Heels 25
20 Purdue The Boilermakers 17
21 Loyola Marymount Lions 16
22 Western Kentucky The Lady Toppers 22
23 Louisville Cardinals 21
24 Kentucky UC Wildcats Not Ranked
25 Colorado State Rams 23
Dropped Out: Michigan (24)
Others Receiving Votes: San Diego, Michigan St, Missouri, Oregon, Michigan, Arizona, Iowa State, LBSU, Arkansas State, Wichita State, Arizona State, Marquette, Dayton, TCU

Se også No doubt about Nebraska at No. 1, but Hawai’i 0-2, USC 0-3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s