Hvem er Eirik Sørdahl?

Oppslag SMP

Oppslag SMP

Det nærmer seg Ekstraordinært Forbundsting og blant annet styret i Blindheim har bedt om uavhengig granskning av de store underskuddene i forbindelse med sandvolleyball i Stavanger. Samtidig på sin Facebookside støtter styremedlem Knut Jarle Nygård i Blindheim styrets forslag med følgende begrunnelse.

Etter å ha jobbet med denne saken, ser vi i Blindheim Volleyball at dette er en særdeles vanskelig situasjon for det nye forbundsstyret. Blir forslaget til forbundsstyret stemt ned på tinget, vil nok med stor sannsynlighet styret gå av og volleyballforbundet blir satt under administrasjon. Dette er ikke volleyball Norge tjent med, derfor støtter vi forbundsstyret sitt forslag. Men for at volleyball i Norge skal ha tillit til folkene som sitter på toppen i volleyballforbundet må denne saken granskes. Vi er ikke primært ute etter syndebukker, men en prosess som kan føre til at vi slipper å komme i slike situasjoner i fremtiden og akkurat det tror vi er viktig å investere litt penger i. Minner om at det ikke er så mange årene siden at Volleyballforbundet var i en lignende situasjon.
Hvis forbundet allerede er i en situasjon der eneste alternativ til å låne penger er å settes under administrasjon av NIF blir spørsmålet hvem den nye presidenten Eirik Sørdahl er og om vi har tillit til at han får NVBF-skuta av sandbanken.
Jeg har så vidt truffet Sørdahl i NM U15-sammenheng der han har ledet ØKSIL i 2015 og 2016.
Eirik Sørdahl mottok hedersmerket i sølv i 2016

Eirik Sørdahl mottok hedersmerket i sølv i 2016

Sørdahl startet som trener i en alder av 15 år og da han var 16 ble han valgt til leder i ØKSIL. Han har hatt verv og oppgaver i klubben siden 1978. I april 2016 mottok han hederstegn i sølv fra Norges Volleyballforbund. Denne sommeren var han en av initiativtakerne til Arctic Volleyball Camp (AVC) som ble gjennomført med 80 deltagere fra hele Norge. Leder i ØKSIL Hanne Steen (som selv mottok Nordland Idrettskrets sin ildsjelpris i 2016) skrev følgende i etterkant av sommerens begivenhet.

Takk til Eirik Sørdahl for at du våger å tenke store tanker.  AVC ble en realitet selv om vi ikke helt trodde på det og håpet at ditt innfall skulle gå over. Heldigvis trodde du at det var mulig, og det var det.

Det er alle tegn på at Erik Sørdahl jobber på grasrota og han har også lang erfaring med å drive butikk med 20 til 25 ansatte. E. Sørdahl AS på Myre har snart 62 års drift bak seg og kjøpmann Eirik Sørdahl tok over familiebedriften som 24-åring i 1987 etter noen år på gulvet.

Sørdahl har gitt noen uttalelser i media om saken i Stavanger.

Årets utgave gikk med et pent overskudd, vi regner med et sted mellom 600.000 og 800.000 når hele årsregnskapet er gjort opp. Men samtidig drar vi med oss et underskudd på 7,7 millioner kroner fra 2014 og 2015. Skal vi klare å fortsette med dette er vi helt avhengig av å finne en modell som er bærekraftig  ….  Årets turnering var en OL-kvalifisering, uten premiepenger. Det gir jo utslag i forhold til Grand Slam (2014) og Major (2015). Men vi kan ikke gamble på været i fortsettelsen. I år regnet det, men vi fikk likevel overskudd. Det viser at vi var godt avstemt på inntekt- og utgiftssiden. (Bergens Tidende)

Arrangementet i Stavanger er en viktig sak for sandvolleyballaktiviteten i Norge. Det har vært en signalturnering for skandinavisk sandvolleyball og norsk sandvolleyball. Så er spørsmålet om hvor dyrt skal disse signalet være, og det har vært for dyrt. Det er derfor vi kaller inn til ekstraordinært møte (Sunnmørsposten)

Når Sørdahl sa ja til å bli president hadde han følgende uttalelse:

I løpet av et år tilbringer jeg mellom 150 og 170 timer i Øksilhallen. Blir jeg valgt til president, blir det nok litt færre timer i hallen i årene som kommer. (Vesterålens Avis)

Så gjenstår det bare å se hva avstemmingen på det Ekstraordinære Forbundstinget gir som resultat. Og hvor mange timer Sørdahl eventuelt må bruke på å rette opp økonomien til NVBF.

Se også:


wau

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s