Tillit til ny President

Det vi vil oppnå med konkurs det er å sanere 2,6 millioner kroner ….  I Stavanger så har vi i hvert fall fire sterke gode klubber i Randaberg, Stavanger, Sandnes og Austrått og jeg tror det vil være vanskeligere for disse å prøve å få tak i sponsorer i deres region hvis vi som særforbund begjærer selskapet konkurs og trekker oss ut derifra.

Nyvalgt President Eirik Sørdahl ga 30 stemmeberettigete blant totalt 46 fremmøtte sin versjon av status i World Tour Stavanger AS (WTS). Han forsikret de fremmøtte om at han ikke hadde kjennskap til at noe straffbart har foregått men at det økonomiske underskuddet som nå er i WTS er så stort at det rokker med soliditeten til hele volleyballforbundet.

Sørdahl antydet at røde lamper må ha blinket ved flere anledninger men at i forkant av beslutningen om å opprette WTS AS så lå det et tingvedtak om at man ønsket å gjenopprette aktiviteten i Stavanger etter to år uten aktivitet. Spesielle forhold som ble belyst:

  • Opprinnelig aksjekapital i WTS AS på 200.000,- var svært lav.
  • Presidentkandidater i CEV (Europeiske volleyballforbundet) som representanter for NVBF var i kontakt med så ikke for seg noen økonomiske krav i forhold til å arrangere årets Continental Cup. Så ble Norge valgt i konkurranse med andre land og et nyvalgt styre i CEV gratulerte Norge som arrangør av OL-kvalifisering og sa samtidig at det koster €200.000,- (ca. 1,9 millioner kroner). Ingenting var nedtegnet skriftlig fra de opprinnelige sonderingene og gjelden til CEV står NVBF ansvarlig for uavhengig av hvordan det går for WTS AS. Planen er nå å nedbetale CEV over fem år.
  • WTS AS bytter navn til Norway Volley Event (NVE) og vil også ta ansvar for NM-finalene innendørs, Norgestour og NM sandvolley. Forventninger er at dette selskapet skal levere et årlig overskudd på 200.000,-.
  • Det ble litt latter når det kritiske spørsmålet om hvorfor WTS AS hadde byttet revisor underveis ble besvart med at revisorselskapet hadde byttet navn.
  • NIF krever en troverdig plan for tilbakebetaling. Finansieringsplanen er blant annet at NVBF har budsjettert med overskudd i 2017 på 650.000,-. I tillegg ingen EM-kvalifisering i 2017 som betyr besparelser på 200.000,-, samt ingen OL-satsning på sandvolleyball kommende år tilsvarende 340.000,-. Samlet overskudd på 1.190.000,- kommende år utgjør en start på tilbakebetalingen.
  • Ønsket er å innfri gjeldsforpliktelsene i løpet av 3-5 år.

Til tross for en litt lettvint gjennomgang av historien til WTS AS der man generelt bare sitter igjen med et inntrykk av dårlig bedriftsøkonomisk ledelse (som presidenten ganske riktig poengterte ikke er straffbart), sanket Sørdahl 25 ja-stemmer blant de 30 stemmeberettigete. Blant de fremmøtte ble det uttrykt at det ikke var lett å gjøre egne vurderinger uten et regnskap fra WTS AS og uten noen håndfaste avtaler knyttet opp mot en eventuell videreføring i Stavanger.

Her er innledningsforedraget til Eirik Sørdahl:


wau

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s