Ubesluttsomhet og drikkeflasker

Det har vært en perfekt innehelg for volleyballinteresserte. Montreaux Volley Masters og Baden Masters på nettbrettet. For de som liker seg ute og gjerne ville se en norsk turneringsseier var NIH stedet å være.

Geir Eithun er av og til litt ubesluttsom. Som her da han står på en kasse og simulerer en blokksituasjon. Foto: Tomm Hansen

Geir Eithun er av og til litt ubesluttsom. Som her da han står på en kasse og simulerer en blokksituasjon. Foto: Tomm Hansen

Uttaksturneringen for Stavanger Grand Slam på NIH endte med overraskende seier til ungguttene Anders Mol (17) og Mathias Berntsen (18). Dersom Norge får wild card vil guttene bli de yngste spillerne fra Norge i hovedrunden noensinne! Hva det betyr å spille i Grand Slam i Stavanger snakker Vilde Solvoll om i dette intervjuet.

For Iver Horrem og Geir Eithun er det langsiktige målet OL 2016 som Horrem snakker om i dette intervjuet. Ubesluttsomhet når settene skal avgjøres nevner gutta på sin Facebookside i etterkant av helgens 9. plass. Selv måtte jeg besluttsomt ta en tur ut i sola og kjøle meg ned når strømmetjenesten fra laola1.tv ble brutt rett før østerrikerne Winter-Petutschnig sikret seieren 16-18 i avgjørende sett mot Team2016. For 39,- i måneden skal jeg uansett ikke klage. Produsenten viste mange morsomme klipp av publikummere uten kritiske avbrudd.

Mer ubesluttsomhet i AVP

Jevnt sett i St. Petersburg, Florida

Jevnt sett i St. Petersburg, Florida

I St. Petersburg, Florida, åpnet også AVP Pro Beach Volleyball Tour denne helgen. Når Gibb møtte sin tidligere OL-makker Rosenthal kan vi absolutt snakke om ubesluttsomhet. 34-36 ga sikkert også Jake Gibb noen tanker på hva han kunne gjort annerledes for å avgjøre til egen fordel. Jeg nevner Gibb spesielt siden han har en interessant historie å fortelle – se «Historien om Jake Gibb (Team USA)». Han startet heller ikke å spille volleyball før han var 21 år gammel med idrettsbakgrunn fra golf og basketball. At han startet beach-karrieren med å spille med sin tvillingbror som yngst av 11 søsken gir også næring for journalister.

Drikkeflasker til trenerne

Karch Kiraly (USA ) og Giovanni Guidetti (Tyskland) med drikkeflaskene

Karch Kiraly (USA ) og Giovanni Guidetti (Tyskland) med drikkeflaskene

For de som lurer på hva premien er for landslagstrenere i Montreaux Volley Masters så kan jeg avsløre at det er drikkeflasker. Innholdet kan sannsynligvis benyttes både til å feire seier og til å glemme tap. For Giovanni Guidetti smaker det sikkert ekstra godt etter at han ga de tyske proffspillerne historisk ferieutsettelse i forkant av mesterskapet som Tyskland vant for første gang. De tyske damene tok sølv i EM på hjemmebane i 2013 og optimismen blir neppe mindre mot VM etter første seier noensinne i Montreaux Volley Masters.

De tyske damene og suksesstrener Giovanni Guidetti startet likegodt årets badeferie i Montreaux

De tyske damene og suksesstrener Giovanni Guidetti startet likegodt årets badeferie i Montreaux

Sheilla vil også spille for Guidetti

Brasils superstjerne Sheilla Castro bekreftet nylig at hun vil spille under ledelse av Giovanni Guidetti i klubbsammenheng kommende sesong.

«I know Guidetti from national teams. He is a great coach. Once i signed a contract a have sent him a text message with the note – I am happy to play in VakifBank. Thank you for believing in me. He said that he is happy too and praised my volleyball skills. I was flattered», sier Sheilla Castro i et intervju.

Giovanni Guidetti ser altså ut til å være en av de mest populære volleyballcoachene for øyeblikket. Se gjerne artikkelen «Statistikk-freak Guidetti og andre nerder» for et lite innblikk i hans volleyballverden. Nedenfor finner du også et intervju med Guidetti om hvordan han klarer å kombinere jobben som trener for et av verdens beste klubblag samtidig som han er i ferd med å flytte Tyskland helt opp i den absolutte verdenstoppen.

Finalen sjelden best

På samme måte som i OL 2012 så var ikke finalen mot USA mest underholdende kamp fra turneringsvinneren. Semifinalen mellom Tyskland og Kina hadde flere spektakulære ballvekslinger og vi så hvorfor prisen for beste libero gikk til Lenka Dürr.

Individual Awards Montreaux Volley Masters

  • Best Server: Adams Rachael (USA)
  • Best Receiver: Scherban Yana (RUS)
  • Best Setter: Kosianenko Ekaterina (RUS)
  • Best Spiker: Brinker Maren (GER)
  • Best Blocker: Da Silva Ana Carolina (BRA)
  • Best Digger: Dürr Lenka (GER)
  • Best Libero: Dürr Lenka (GER)
  • Best Scorer: Malykh Natalia (RUS)
  • Most Valuable Player: Kozuch Margareta (GER)

Heder også til Rune Fredriksen

Bladet Vesterålen publiserte Server’n – intervju med Rune Fredriksen i helgen. Han er en av ildsjelene i Sortland og sto blant annet på sidelinjen når laget vant NM JU16 i 2012 (se slutten av videoklippet nedenfor).

– Alt for mange ungdommer oppfører seg som om livet dreier seg om dataskjermen og mobiltelefonen. De må bort fra det. Fysisk trening henger også sammen med mestring på skolen. Så jeg har en mistanke om at mange ungdommer kunne tatt en tur ut, spesielt i et slikt fint vær som nå, heller enn å sitte foran skjermen, sier han i avisintervjuet.

Sannsynligvis vil ikke snekker Fredriksen lime en iPad på taktikktavla med det første.


wau

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s