– Det MÅ være en forskjell ved trening av jenter og gutter

 Espen Tønnesen har doktorgrad i treningslære fra Norges idrettshøgskole og er fagsjef for utholdenhet i Olympiatoppen.

Espen Tønnesen har doktorgrad i treningslære fra Norges idrettshøgskole og er fagsjef for utholdenhet i Olympiatoppen.

I ungdomsårene MÅ det være en forskjell i treningsinnhold, målprosesser og kommunikasjon ved trening av jenter og gutter. Det sier Espen Tønnessen i dette foredraget som ble holdt på Sunn Jenteidrett-konferansen på Norges Idrettshøgskole mai 2013. Tønnessen er fagsjef for trening ved Olympiatoppen og han tar til orde både for mer kunnskapsrike og ikke minst flere kvinnelige trenere.

– Vi må få vekk den foreldrestyrte idretten mens vi må inn med folk som har kunnskap og er standhaftige mot prestasjonsfokus, sier han om tendensene han mener han ser i forhold til at jenter og gutter behandles relativt likt i idretten. Dette til tross for at forutsetningene for prestasjonsutvikling spriker stort mellom kjønnene i ungdomsårene og gjennom puberteten.

Gutter kan forvente omtrent dobbelt så stor prestasjonsfremgang i ungdomsårene. Dette kan vi ikke ignorere og legge til rette for mer utviklingsorienterte målprosesser for jentene. Tønnesen snakker om å optimalisere og ikke maksimere treningen i ungdomsalderen. Denne alderen bør være forbeholdt teknikk. Han nevner også at jenter er mer avhengige av et godt miljø rundt seg enn guttene.


wau

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s