Hvem tar neste ball?

Hvem tar neste ball?

  1. Svaret er at neste ball er MIN inntil en annen spiller tydelig gir uttrykk for at hun/han tar ansvaret.
  2. Hva hvis jeg IKKE kan ta neste ball ? (se punkt 1)
Enhver handling som utføres på banen starter med en tanke i hodet … neste ball er MIN!

Enhver handling som utføres på banen starter med en tanke i hodet … neste ball er MIN!

Komplisert spørsmål også for verdens beste

Vi har en utfordring. Vi ønsker at laget skal styres etter prinsipp snarere enn regler. Regelen sier at det er min ball når dette skjer og din ball når dette skjer. Laget tenderer til å ha fokus på ansvarsfordeling og er lite riskovillige. Men spillets grunnprinsipp er å ikke la ballen gå i gulvet. Vi er så opptatt av å forsvare våre egne handlinger at vi foretrekker å la ballen gå i gulvet enn å la oss rive med av spillets grunnprinsipp. Vi må bygge tanken om at vi er krigere på banen. Det er helt ok med suksess men også helt ok å gjøre feil. Problemet er at feil ser ut til å være en stor sak mens suksess tar vi for gitt når den kommer. Vi ønsker å håndtere feil som feedback og en mulighet til å bli bedre. Vi vinner eller taper, men vi gjorde ihvertfall vårt aller beste! – Hugh McCutcheon i 2010, Coach USA’s kvinnelandslag i perioden 2009-2012

«Donut Hole» kaller amerikanerne midten av volleballbanen

«Donut Hole» kaller amerikanerne midten av volleballbanen.


wau

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s