Filmtips: Drużyna

Drużyna (DVD) - Polsk (engelske tekster)

Drużyna (DVD) – Polsk (engelske tekster)

Drużyna (The Team) er en dokumentarfilm som følger det polske herrelandslaget i volleyball i årene før VM på hjemmebane høsten 2014. Filmen hadde kinopremiere i Polen 8. august 2014. VM ble arrangert i perioden 30. august til 21. september og Polen slo Brasil 3-1 i finalen. Filmens siste sekvenser er hentet fra kampen i gruppespillet i World League mellom Polen og Brasil 20. juni samme år. Et håp ble tent.

Filmskaper Michał Bielawski starter med jubelscener fra EM-bronsen i 2011 og gullet i World League i 2012 med coach Andrea Anastasi på sidelinjen. Kamerateamet følger tett på laget inkludert GoPro-kameraer montert i pannen på trening. Polen opplever mye motgang og det er langt fra en jubelfilm. Etter 70 minutter sitter jeg igjen med et todelt bilde. På den ene siden spillerne som dedikerer store deler av sitt liv til volleyball og sover på spesialmadrasser med ekstra lengde på hotellet ved treningshallen. På den andre siden pressen, profesjonelle stemningsskapere og entusiastiske supportere som lager en fantastisk ramme rundt kampene og venter på spillerne for autografer lenge etter kampslutt. Anastasi påpeker at fansen i sin entusiasme glemmer at sist Polen tok VM-gull var i 1974. I oktober 2013 fikk han sparken og Stephane Antiga overtok som coach. Etter hans fantastiske fremganger og VM-gull på hjemmebane fikk franskmannen «Knight’s Cross of the Order of Merit of the Republic of Poland».

Spillerne reflekterer over seg selv som gladiatorer. Ingen i publikum vet egentlig hvem de er privat men de elsker det laget presterer på banen. Hvis jeg var lagleder for et guttelag ville jeg klikket her for å bestille med en gang. Filmen er perfekt for starten på en ny sesong for de som vil sette fokus på laginnsats og evnen til å jobbe videre tross motgang. Polens supportere er også med på å løfte godfølelsen rundt volleyball til nye høyder.

For min del ble prisen ca. 210,- kroner inkludert frakt kjøpt hos http://www.empik.com/.

NB! Ekstramaterialet inneholder ekstatiske jubelscener i etterkant av VM-finalen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s