Trenertips #12

C12

Sannsynlighet – Bruk sannsynlighet i konkurranser. Øk sannsynlighet på trening.

Lær deg å akseptere at noen ganger spiller sannsynligheter deg noen puss. Men i det store og hele er å være godt forberedt på «mest sannsynlig» veien til suksess.

Du kan vinne kamper i U15 gjennom å mestre å serve ballen over nettet. Du kan vinne kamper på ungdomsskoletrinnet gjennom god ballbehandling og holde spillet i gang. På videregående kan du nå toppen gjennom tøffe server, gode mottak og legg og unngå angrepsfeil i upressede situasjoner. Når du når senior er det ikke lenger nok å holde ballen i spill når laget presses ut av system og oppleggeren ikke kan jobbe på en komfortabel måte. Laget må levere et velrettet angrepsslag uansett hvordan opplegget kommer på plass og uansett hvilken spiller som slår det siste slaget.

Tenk litt på 80-20-regelen som så ofte er gjeldende på mange områder i livet. Mange bedrifter ser at 80% av inntektene kommer fra 20% av kundene. Det er naturlig å prioritere de 20% i kundebehandlingen. Pareto fant ut at 20% av befolkningen eide 80% av all eiendom i Italia. Perfeksjonerer du de riktige 20% av ferdighetene ditt lag scorer 80% på så vil du få en god reise som trener. Men husk at hva som ligger innenfor 20% er i stadig endring.

  • Er det slik at 80% av poengene kommer fra 20% av spillerne? I så fall bør du kanskje plassere dine 20% beste angripere der 80% av leggene går.

Kilde: Pareto principle

wau

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s