Søker gullrekord i Rio

Når USA-pressen fokuserer på Kerri Walsh Jennings legges det nå vekt på alle skulderoperasjoner og kombinasjonen gulljakt og familieliv med tre barn. Når det gjelder April Ross har det vært mer fokus på kropp. Her er et lite bidrag om livet utenfor banen knyttet til sandvolleyball og duoen Kerri Walsh Jennings/April Ross.

Kerri Walsh Jennings

Kerri Walsh Jennings

Kerri Walsh Jennings

Med sitt femte OL foran seg har Kerri Walsh Jennings (38) muligheten til å gå helt til topps på listen over mestvinnende volleyballspillere i OL-historien. Ana Fernández fra Cuba har 3 gull og en bronse innendørs fra 1992 til 2004. På herresiden topper Karch Kiraly med 3 gull, innendørs (1984, 1988) og sandvolleyball (1996). Han er den eneste som har OL-gull i begge grener. Han ble trolig kåret til århundrets utøver i volleyball på grunn av denne kombinasjonen (mange mener han var langt fra beste spiller på innendørslagene til USA). I Rio 2016 har Karch Kiraly sjansen til å bli historisk nok en gang som første OL-utøver med gull i volleyball som også tar gull som hovedtrener. Kiraly utfordres på denne bragden i Rio av Lang Ping som er coach for et ungt lag fra Kina. Hun tok selv OL-gull som spiller for Kina i Los Angeles i 1984 men var senere coach for damelandslaget til USA som tok OL-sølv i hennes eget hjemland i Beijing i 2008.

For å ta sitt historiske fjerde OL-gull i sandvolleyball har Jennings med seg April Ross (34) som tok sølv i London 2012.Hvis paret når finalen som spilles søndag 21. august 2016 kl. 03:15 (norsk tid) så har Kerri Walsh Jennings rukket å bli 39 år. USA sender 554 utøvere til OL i Rio (Norge sender 64) og for andre gang i historien er det flere kvinner (292) enn menn (262) i den amerikanske troppen. Blant de 292 kvinnene er det 11 som har født barn. Kerri Walsh Jennings har født 3 ganger! Når hun vant gull i London var hun 5 uker på vei.

En ny dokumentar vises på NBC i disse dager «Kerri Walsh Jennings: Gold Within». Du kan se teaser her:

I artikkelen «One of Kerri Walsh Jennings’ most important accomplishments came at home» som ble publisert i går forteller Kerri om hvordan sportspsykologen Michael Gervais hjalp henne å redde ekteskapet når hennes higer etter fremganger på sanden resulterte i en alkoholisert mann og et ekteskap på randen av havari.

“She had full command of that on the beach,” [Gervais] said. “She knows how to be grounded and present on the sand. So how do you do that at dinner? How do you do that at home? How do you do that in public? And then how do we take that and deepen the relationships she cares so much about, with Casey?

“That was kind of the journey we went on together”

Scout Margery Jennings var i gullmagen i London og ble født 6. april 2013 og satt på tribunen i Stavanger i 2014.

Scout Margery Jennings var i gullmagen i London og ble født 6. april 2013 og satt på tribunen i Stavanger i 2014.

April Ross

Sometimes the idea of a beach volleyball body gets mixed up with the casual beachgoer, lay-out-in-a-bikini type. For me, I value the power of my body, and I think I’m a little more muscular than you might expect. I don’t consider myself thin, and I’m not trying to look great in a bikini — I’m trying to be as strong as possible and as powerful as possible for my sport.

2016-08-01_11-33-16

ESPN presentere en naken April Ross i juli i sin årlige «Body Issue». Før London 2012 skjedde det samme med innendørslaget til USA og vår egen Suzann Pettersen (som selvsagt deltar i den nye OL-grenen golf i Rio) for den saks skyld. April Ross forteller mye om sitt forhold til egen kropp i den medfølgende saken her.

In college, I had the highest body fat percentage of anyone on the team. It wasn’t the best news I’ve ever gotten [laughs]. But it taught me that it doesn’t necessarily matter. Everyone’s body type is different, and even if you carry around a little extra body fat, you can still perform at a super high level. It’s just something to not get too hung up on.

Hun forteller til ESPN at hun startet volleyballkarrieren som 13-åring etter å ha drevet med en lang rekke idretter.

I played every single sport I could growing up. I think my very first sport was gymnastics, and I loved it. I played soccer, basketball, baseball, softball. In high school, I lettered in basketball, track and field and volleyball. When I started volleyball, I wasn’t very good at it. I just loved the sport and I worked really hard. But I do think my body is suited for volleyball, and beach volleyball specifically. Maybe it was fate!

Bildeserien «Behind the scenes» viser i detalj hvordan «Body Issue» med April Ross ble skapt. Sand, trampoline, nett, reflektor og et par fotografer.

April snakker om hvordan det «sa klikk» som 14-åring og hun forsto at hun kunne bli god i volleyball i denne reklamen:

For ordens skyld skal det nevnes at også Kerri Walsh Jennings poserte for ESPN Body Issue i 2013 to ganger. Både som gravid og med den nyfødte.

Marcio Sicoli (trener)

They focus on the strengths, and me as a coach, I focus on the weaknesses to make them better

Marcio Sicoli var hovedtrener for Kerri Walsh Jennings og Misty May i London 2012 og fortsetter reisen med Kerri Walsh Jennings og April Ross i Rio. Du kan se et intervju med han her:

Marcio har sin egen internettside her http://www.idrills.net/.

I en nylig artikkel i LA Times (mai 2016) nevnes skulderskaden som i følge April Ross ikke lenger er et samtaletema og vi får også et innblikk i treningshverdagen med Marcio Sicoli.

To stave off complacency, their coach, Marcio Sicoli, places them in stressful, uncomfortable training situations. In drills against opponents, he’ll put them at a disadvantage. Sometimes, he’ll schedule a practice at an unreasonably early hour, followed by a later practice when the wind has picked up.

Only afterward will he tell them he did it all purposefully.

«At first I was like, ‘Why are we making it harder on ourselves than it already is?’ » Ross said. «But now I know him better. I know his reasoning.»

Når paret vant i Stavanger i 2014 ble det slått fast at Sicoli som ikke var tilstede kommuniserte med paret via epost.

Les mer om Marcio her: «Marcio Sicoli is a premier beach volleyball coach few would recognize»

Miljøet i California

Det ble nylig sluppet et par videoer av Team USA som fokuserer på sandvolleyballmiljøet i California.
The Culture Of The Beach | Volleyball | Team USA Hometown Stories

Beach Volleyball’s Southern California Roots | Team USA Hometown Stories

April Ross ble født i Costa Mesa, California og vokste opp i Newport Beach. Hun ble verdensmester i Stavanger i 2009 sammen med daværende partner Jennifer Kessy (May-Treanor og Walsh spilte ikke sammen i 2009 og 2010 på grunn av skader og Kerri som fødte to sønner). Kerri Walsh Jennings er født i Santa Clara, California.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s