Volleyball i Rio for kvinner

OL-medaljen

OL-medaljen

For 14. gang skal OL-gull deles ut i volleyball for kvinner. “Women’s volleyball is boring…” uttalte nylig Zenit Kazan-spilleren Evgeniy Sivozhelez og prøvde å trekke en parallell til herrevolleyball og Formel 1 og damevolleyball og Formel 3. For meg blir det meste av idrett mer spennende hvis jeg investerer litt tid i å sette meg inn i konkurransebildet. Det store spørsmålet for meg i Rio blir om Team USA for første gang vinner OL-gull for kvinner. Karch Kiraly oppsummerte ganske greit på pressekonferansen onsdag:

Indoor volleyball has been part of the Olympic program since 1964 and so we are beyond 50 years now. USA has had lots of good finishes there, always a contender to win every tournament that we are entered in. We would like to notch one of those (gold medals at the Olympics) at some point. Again, I don’t know if it happens this year or down the road, but that is part of our job. To contend and contend as fiercely as we can at every tournament we enter. We know tournaments like World Championship, World Cup and Olympics are the ones that teams and the fans around the world focus on a lot. We are excited to have another chance to contend for something special here.

Andre spørsmål jeg gleder meg til å få svaret på er hvor langt Giovanni Guidetti klarer å lede Nederland. Vil Kina overraske alle med en trener som selv har OL-gull og senere ledet USA til OL-sølv? Hva med Russland som stiller uten kanoner som Gamova og Sokolova?

Og til slutt. Vil Brasil avslutte Rio-OL akkurat som i London med et kollektivt «Fader Vår»?

OL-historien

 • 1964 – Tokyo, Japan – Gull: Japan, Sølv: Sovjet, Bronse: Polen (5. USA )
 • 1968 – Mexico City, Mexico – Gull: Sovjet, Sølv: Japan, Bronse: Polen (8. USA)
 • 1972 – Munchen, Tyskland – Gull: Sovjet, Sølv: Japan, Bronse: Nord-Korea (USA ikke kvalifisert)
 • 1976 – Montreal, Canada – Gull: Japan, Sølv: Sovjet, Bronse: Sør-Korea (USA ikke kvalifisert)
 • 1980 – Moskva, Russland – Gull: Sovjet, Sølv: Øst-Tyskland, Bronse: Bulgaria (USA boikott)
 • 1984 – Los Angeles, California, USA – Gull: Kina, Sølv: USA (coach Arie Selinger), Bronse: Japan
 • 1988 – Seoul, Korea – Gull: Sovjet, Sølv: Peru, Bronse: Kina (7. USA)
 • 1992 – Barcelona, Spania – Gull: Kuba, Sølv: SUS, Bronse: USA) (coach Terry Liskevych)
 • 1996 – Atlanta, Georgia, USA – Gull: Kuba, Sølv: Kina, Bronse: Brasil (7. USA)
 • 2000 – Sydney, Australia – Gull: Kuba, Sølv: Russland, Bronse: Brasil (4. USA)
 • 2004 – Athen, Hellas – Gull: Kina, Sølv: Russland, Bronse: Kuba (5. USA)
 • 2008 – Bejing, Kina – Gull: Brasil, Sølv: USA (coach Lang Ping), Bronse: Kina
 • 2012 – London, England – Gull: Brasil, Sølv: USA (coach Hugh McCutcheon), Bronse: Japan

På mange måter fikk fremganger i de første OL stor innflytelse på treningsprinsippene i USA. Hvis vi skal tro Kjell A. Nordström så er ikke USA et land men basert på en idé. Hit lokkes de beste hjernene. Her gror det opp sentra for de forskjellige teknologiene som folk inspireres av å arbeide i. Mulighetene i dette multietniske samfunnet er enorme, dersom du lykkes. Japans fremganger på kvinnesiden med gull i 1976 var basert på lagstammen Toshi Yoshida hadde jobbet frem med sitt Hitachi Club Team. I perioden 1979 til 1983 ble han hyret inn som trenerassistent for Team USA. Etter et opphold i Tokyo ble han igjen hyret inn som assistent for USA i perioden 1998-2000 før han fikk rollen som Head Coach for kvinnelandslaget til USA i perioden 2001-2004. Resultatet den gang ble en 5. plass og ikke helt som ønsket. Dette ble så fulgt opp med å la Kinas beste kvinnelige spiller i Los Angeles 1984, Jenny Lang Ping, få sjansen å lede USA i 2008. I Beijing kopierte hun bedriften til Tore Aleksandersens læremester Arie Selinger som coachet USA til sølv på hjemmebane i 1984.

I London 2012 ledet Hugh McCutcheon fra New Zealand USA til landets andre strake finaletap mot Brasil. McCutcheon tok i sin ungdom kontakt med John Kessel i USA og sjekket mulighetene for å spille i USA. Han ble sluset inn mot BYU. Etter noen år som spiller fikk han rollen som trenerassistent på BYU i perioden 1995- 2001 underlagt head coach Carl McGown (som jeg hadde gleden av å gå på trenerkurs hos i New York). Etterhvert fikk McCutcheon ansvaret for herrelaget til USA og sørget for gull i Beijing 2008. Les CV til Hugh McCutchenon her.

Det er liten tvil om at McCutcheon har vært en viktig brikke for USA i nyere tid. Både hovedtrener for herrer i Rio, John Speraw og hovedtrener for kvinner, Karch Kiraly har tjenestegjort som hans assistent i OL-sammenheng. McCutcheon har også i sine to tidligere OL hatt ansvaret for en håndfull spillere som nå deltar i Rio. Reid Priddy og David Lee på herrelaget. Jordan Larson, Christa Dietzen, Courtney Thompson og Foluke Akinradewo på damelaget. I tillegg spiller Daly Santana for Puerto Rico. Hun er et resultat av arbeidet McCutcheon nå legger ned som Head Coach for universitetslaget Minnesota der han startet etter London. Han fikk prisen «2015 AVCA coach of the year» for sitt arbeid i Minnesota.

Å flytte McCutcheon fra herrer i 2008 til damer mot 2012 var på mange måter et ønske om å prøve å løfte kvinnelandslaget gjennom å trekke på erfaringer fra herrene. I tillegg syntes ikke McCutcheon det var et godt utgangspunkt å fortsette å coache herrespillere han aller mest bare hadde lyst til å ta av seg hatten for etter gullet i Beijing. At Karch Kiraly nå står med treneransvaret både i 2016 og i henhold til kontrakt også i 2020 er enda en indikasjon på at ledelsen i USA tror erfaringene fra herrene kan løfte USA-jentene helt til topps.

Lagene i Rio

De 12 lagene er delt inn i Pool A og Pool B. De fire beste fra hver pulje settes opp mot hverandre i kvartfinaler. Dette gir 38 kamper før medaljene er delt ut. Teknisk timeout er tatt ut for å korte ned varigheten på kampene. Muligheten for å be om videodømming er imidlertid tilstede så det er vel ikke umulig at dette også blir utnyttet taktisk for å få et lite avbrekk dersom det koker. I enkelte tidligere turneringer har det vist seg tidkrevende å få spilt av videoreprisene så det blir spennende å se hvordan dette fortoner seg i Rio. Jeg liker svært dårlig kampsituasjoner der det ser ut til at et lag redder en settball for så etter mye famling i sekretariatet viser det seg at blokktouch blir påvist og settet er over.

Lagene i Rio 2016

Lagene i Rio 2016

Det er tre OL-debutanter i Rio i kvinneklassen: Puerto Rico, Argentina og Kamerun. Nederland var sist med i OL i 2000.

Se Volleyball at the 2016 Summer Olympics – Women’s team rosters for komplette lagoppstillinger.

Generalprøven

World Grand Prix har normalt høy status men ikke like mye når det spilles OL eller VM. Finalen mellom Brasil og USA avdekket store problemer for USA knyttet til å stoppe midtangrepene til Brasil. I herrenes tilsvarende World League vant Serbia og de er ikke kvalifisert for OL. En regel fra FIVB krever at lagene har sitt beste mannskap tilgjengelig men det er svært variabelt hvor seriøst lagene opptrer med tanke på å vinne på resultattavlen kontra å vinne erfaringer inn mot OL.

Resultatlisten i kvinnenes World Grand Prix ble:

 1. * Brasil
 2. * USA
 3. * Nederland
 4. * Russland
 5. * Kina
 6. Thailand (ikke kvalifisert til Rio)
 7. * Serbia
 8. * Italia
 9. * Japan
 10. Tyrkia (ikke kvalifisert til Rio)
 11. Belgia (ikke kvalifisert til Rio)
 12. Tyskland (ikke kvalifisert til Rio)
 • Korea (deltok ikke)
 • Argentina (deltok ikke)
 • Kamerun (deltok ikke)
 • Puerto Rico (deltok ikke)

Tidligere resultater i World Grand Prix (arrangert siden 1993) i OL-år:

 • 1996 – Topp 3 Grand Prix: 1. Brasil, 2. Kuba, 3. Russland / OL-gull: Kuba
 • 2000 – Topp 3 Grand Prix: 1. Kuba, 2. Russland, 3. Brasil / OL-gull: Kuba
 • 2004 – Topp 3 Grand Prix: 1. Brasil, 2. Italia, 3. USA / OL-gull: Kina
 • 2008 – Topp 3 Grand Prix: 1. Brasil, 2. Kuba, 3. Italia / OL-gull: Brasil
 • 2012 – Topp 3 Grand Prix: 1. USA, 2. Brasil, 3. Tyrkia / OL-gull: Brasil

USA

Karch Kiraly var assistenttrener i London 2012 under ledelse av Hugh McCutcheon som hadde ledet herrene i USA til OL-gull i Beijing 2008. Beverly Oden (midtspiller for USA i OL 1996) har sitt eget referat på hva som gikk galt når forhåndsfavoritten USA gikk på det forsmedelige tapet mot Brasil. Hun peker på økt servepress fra Brasil kombinert med svake servemottak hos USA som hovedårsaken til at Brasil hentet gullet etter et elendig første sett. Apropos spillere som tidligere har spilt OL innendørs for USA finner vi Kerri Walsh i 2000 (for komplett OL-historikk for USA og lag se her).

OL-lagene USA kvinner 1996-2012

OL-lagene USA kvinner 1996-2012

I etterkant kan man selvsagt ønske at libero Stacy Sykora ikke hadde vært involvert i en bussulykke året før London og dermed ikke fikk muligheten til å stoppe servene til Brasil på en effektiv måte, men faktum er nå fortsatt at USA har til gode å ta gull på kvinnesiden i sporten som de oppfant. Karch Kiraly signerte nylig en kontrakt som gir han rollen som Head Coach også i OL 2020.

Universitetskoblingen

USA 2016 - Fire med videre fra sølv i 2012

USA 2016 – Fire med videre fra sølv i 2012

For de som er interessert i utviklingen av talenter i forhold til Team USA så ble boken «NCAA Volleyball History: Coaches, Players, Personalities & Teams» sluppet i sommer. På forsiden finner vi Long Beach State med head coach Brian Gimmillaro som i 1998 gikk ubeseiret igjennom en hel sesong med en ikke ukjent kaptein og opplegger Misty May. Verden er ikke så stor når nyheten «Women’s Volleyball Adds Kjersti Norveel to Incoming Class» kom i sommer med et bilde jeg selv tok av Kjersti i Tønsberg i påsken i år. Brian Gimmillaro holder fortsatt koken og en av årets ferskinger i stallen er altså fra Norge. I OL-sammenheng er Nebraska og arbeidet til John Cook mer interessant. Nebraska har utviklet tre av spillerne på Team USA i Rio.

De som ikke kom med

For de som kjenner organiseringen til Team USA så er det også på det rene at det er flere spillere som har trent med Rio som mål i lengre tid. Listen over noen av de som ikke helt kom i mål (kunne sikkert vært utvidet med navn som Tamari Miyashiro, TeTori Dixon og Nicole Davis for å nevne noen men må stoppe et sted):
Ikke_OL

Cassidy Lichtman fikk beskjed som niåring at hun aldri kunne gå igjen

Cassidy Lichtman fikk beskjed som niåring at hun aldri kunne gå igjen

Jeg nevner dette spesielt siden Cassidy Lichtman nylig blogget «I’m not going to the Olympics» som gir et innblikk i den mentaliteten som lever i Team USA for tiden. Cassidy Lichtman fikk forøvrig som 9-åring beskjed fra legene at hun aldri kom til å kunne gå igjen og hoppet rundt med krykker i syv måneder. Hun har fortsatt smerter men var altså på tross av dette med i sluttspurten før endelig OL-uttak.

So half of my teammates and I will watch from afar as our Olympic team goes after a medal in Rio. And I absolutely hope that they get it. This is my family. They represent everything that we’ve built and struggled for over the last four years. I love them, I wish them all the success and I will forever be grateful to be a part of Team USA. (Lichtman 2016)

Som tenåring i 2005 skrev Lichtman et ikonisk innlegg på nettet «Why We Play» som den dag i dag benyttes på teambuildingmøter i volleyball over hele USA.

We don’t play just for the exercise. We play because every minute that we are on the court is a minute where all of our problems disappear. We play for the miracle points. We play for the huge comebacks. We play for that one game when all the hours of practicing come together and our play is flawless. We play because we were born to play. We play because we love the game. So remind yourself why you play. (Lichtman 2005)

Hvorfor USA tok med tre oppleggere til Rio

Når opplegger Carli Lloyd fikk beskjed at hun skulle til Rio sammen med førsteopplegger Alisha Glass som var tilbake etter skade hadde hun en litt spesiell reaksjon.

The only question I had for Karch was, ‘What does this mean for Courtney?’ Because I couldn’t imagine this team without her. She’s so much more than a volleyball player to all of us. She’s like a light, and she spreads it everywhere she goes.

Men det skulle vise seg at Karch Kiraly valgte å ta med tre oppleggere og kun en libero til Rio. Før London forberedte Courtney Thompson seg i Polen men før Rio har hun spilt for Rio de Janeiro volei clube for å forstå den kulturen som ligger bak to strake OL-gull og dermed også to strake finaletap for USA. Om hun ikke får frigjort energi på banen i Rio er det åpenbart at hun spiller en viktig rolle fra benken.

Thompson on the bench is a sight to behold. After nearly every rally, she leads the other five players not currently on the court in raucous cheers. During timeouts, she offers advice to her fellow setters, then focuses on a player or two for a quick pep talk. She’s been on the national team for 149 matches and is the oldest player on the roster. (Kilde)

Alisha Glass blogger forresten daglig fra OL her.

Trenerfilosofi

Karch Kiraly sa blant annet litt om sin egen trenerfilosofi på pressekonferansen tidligere denne uken.

First and foremost, I am a teacher and I try to facilitate the highest level of team performance possible. The key word there is team because we are a team. I am trying to be a servant leader. Wherever we can, based on my experience as a player, we have tried to hand over a lot of the driving and guiding as we rely on our players who are on the court who have to make a lot of the real-time decisions, real-time observations of the game to have a lot of autonomy to take care of that. That is the way a team performs the best. One of the parts of my philosophy is to also to try to create a team that adds up to more than the sum of its parts. We have a lot of really good parts to start with. Some teams add up to less, some teams add up to about the sum of their parts. We want to add up to more than the sum of our parts.

Et av hans hovedfokus er raske angrep og det er trolig der vi kan se den største forskjellen fra 2012. Nøkkelen her er Alisha Glass.

Alisha, who was very close to making this team four years ago, is one of the top setters in the world and really drives this team. One of the things we pride ourselves on, along with being a second family, a volleyball family, is a team that runs fast. When we are running our offense, things happen pretty quickly and the ball isn’t in the air very long and that is the way we want it. So we give opposing blockers and defenders less chance to react and get in good spots. And Alisha is a master at that, and that is one of the many, many reasons why we love having her on this team.

Du kan også se et intervju med Jordan Larson her:

Brasil

Ze Roberto ble i 2008 den første hovedtrener som tok gull både med menn og kvinner i OL-sammenheng. Han vant med Brasils herrer i Barcelona 1992 og første gang med Brasils damer i Beijing 2008. Han gjentok bedriften med damene i London 2012.I Rio 2016 har han muligheten til å kopiere seiersrekken til Cuba (92-96-00) med et tredje strake gull til Brasil.

Sheilla Castro har OL-ringene som tatovering på hoften

Sheilla Castro har OL-ringene som tatovering på hoften

Lekene i Rio blir også fortsettelsen for Sheila Castro som hentet Brasils første OL-gull innendørs i 2008 og som gjentok bedriften i London 2012. Det samme gjelder for Jaqueline Carvalho, Fabiana Claudino og Thaísa Menezes. De fire fra Brasil har gode sjanser til å nå listen over alle som har tre eller flere OL-medaljer i volleyball. Rutinen tilstede i Brasil for å hente hjem OL-gull på hjemmebane står med andre ord helt i særklasse i dette mesterskapet.
Her er et nylig intervju ute med Natalia Pereira som fikk MVP-prisen i World Grand Prix 2016.

Basert på det vi så i Grand Prix kan midtspillerne i Rio fort vise seg å bli nøkkelspillere. Thaisa er svært populær med over 180.000 følgere på Instagram. Sammen med Fabiana blir det en tøff oppgave å overgå Brasil i midten.

Kina

Loes Torfs har ved en tidligere anledning sagt at hun holder med Kina siden de har en kvinnelig coach. Og hun har et godt poeng siden det kun er ett av de tolv lagene som ledes av en kvinne. Men det er ingen hvem som helst kvinne.

On an individual level, China’s Ping Lang stood head and shoulders above the rest. (FIVB om OL 1984 som Kina vant)

Med kallenavnet «Iron Hammer» er Jenny Lang Ping så populær i Kina at hennes bryllup ble direktesendt på nasjonalt fjernsyn og hennes ansikt har prydet et frimerke. Hun tok OL-gull som spiller i 1984 og ledet senere Kina til OL-sølv i 1996. I 2008 tok hun et nytt OL-sølv men da som hovedtrener for USA. Du kan se et innslag om henne her der hun forteller litt om hvordan hun opplever å være coach for USA før OL i hennes eget hjemland Kina.

Du kan se OL-finalen fra 1984 der Kina slår USA her:

I et intervju før World Grand Prix i 2015 snakker hun en del om kulturforskjellene mellom USA og Kina. Hun trekker blant annet frem at utøvere i USA læres opp til å coache seg selv mens de i Kina er vant til å bli fortalt hva de skal gjøre. Jenny Lang Ping prøver å endre på dette.

FIVB postet også nylig et intervju med kapteinen på Kina Hui Ruoqi:

Kinas største talent 21-åringen Zhu Ting signerte nylig for Vakifbank Istanbul der Guidetti (som også har Nederland) er coach. Avtalen for Ting er verd mer enn 1 million dollar (!).

Russland

Mentaliteten i Russland om at seier er eneste mål står i sterk kontrast til Team USA og «either we win or we learn». FIVB har gjort et intervju med Nataliya Goncharova der hun bruker ordet vinne omtrent i alle setninger.

«We are in a very good mood. Everything’s great, let’s go fight. I think we are very good prepared, the physical form is good so we will not fail. After Grand Prix we had a time to rest, to recover and now we have enough power for the Games. We expect and want only gold. Of course, we are able to fight and win. If we play with our full staff, then we are capable of everything.» – Nataliya Goncharova for R-Sport.

Yuri Marichev tok over Russland i januar 2013 etter det tragiske utfallet med Sergei Ovchinnikov som aldri klarte å komme over tapet mot Brasil i OL 2012. Marichev tok gull med laget i EM men føler trolig ikke så stort forventningspress som lå på Ovchinnikov. Utenom landslaget har han ledet flere klubblag av begge kjønn i Russland. Som spiller er han nasjonal mester i Russland seks ganger, vunnet europacupen fem ganger og har tre seire i European Super Cup.

Nederland

Giovanni Guidetti gjør suksess nok en gang med et nytt landslag etter overtagelsen i 2015. Han har tidligere ledet de tyske kvinnene fra 2006 til 2014 og Bulgaria fra 2003 til 2004. Siden 2008 har han primært fungert som sjef i Vakifbank Istanbul som har tatt en rekke nasjonale og internasjonale trofeer.
Du finner en interessant stilstudie av Guidetti når han ledet Nederland til bronse i World Grand Prix i år her:

Han gir også et intervju her der han har treneroppskriften på suksess som selvsagt ikke er noen hemmelighet. Hardt arbeid.

Korea

Koreas store stjernespiller er Kim Yeon Koung. Hun ble MVP i London 2012 og er en scoringsmaskin og leder på banen.

Koreas trener Lee Jung-chul har siden 2014/15 sesongen hatt på et rødt slips siden det gikk såpass bra når han gikk med et. Han har et kallenavn etter en giftig slange visstnok som et resultat av sine vanskelige treningsøkter. Forrige sesong spilte Destinee Hooker på klubblaget Hwaseong IBK Altos som Jung-chul trener i tillegg til landslaget. Hooker fikk forøvrig prisen «Best Spiker of the 2012 Olympic Games» men er ikke aktuell på Team USA i 2016 selv om noen nylig prøvde å sette ut et rykte om at det ville skje. Ryktet ble offisielt tilbakevist. Når Hugh McCutcheon som ledet USA til sølv i 2012 nevnte at du kan ha 1 1/2 idiot på et lag i dette intervjuet er det ikke umulig at han hadde Hooker i tankene. Karch Kiraly har ikke benyttet Hooker på Team USA siden OL og hun fødte sitt andre barn i mars i år så det var usannsynlig at Hooker skulle tre inn på scenen igjen i Rio.

Japan

Samori Kimura er navnet på lagets stjernespiller.

Trener Masayoshi Manabe representerte selv Japan som opplegger i OL 1998. Han ledet Japan til bronse i London 2012. Det blir en stor overraskelse om han klarer å kopiere et slikt resultat i Rio.

Serbia

Etter OL overtar Zoran Terzić som hovedtrener i Volero Zürich etter Avital Selinger. Med spillere som Foluke Akinradewo (USA) og Fabiola (Brasil) i spillerstallen er det liten tvil om at Serbia har en svært anerkjent coach. Men som Guidetti er inne på i intervjuet over må du også ha gode spillere for å få fremgang.

Terzić er født i Beograd som var hovedstad i Jugoslavia etter andre verdenskrig, fra 2003 hovedstad i Serbia og Montenegro og fra juni 2006 hovedstad i republikken Serbia. Terzić startet dermed som coach for damelandslaget til Jugoslavia i 2002, deretter som Serbia og Montenegro i perioden 2003-06 og nå som Serbia. De har EM-sølv i 2007 og EM-gull i 2011.

Midtspiller Milena Rasic er stjerna på Serbia de siste fire årene og hun sto sentralt da laget kvalifiserte seg til årets OL i FIVB World Cup 2015 i Japan mot lag som USA, Russland og Japan. Hun har en effektiv relasjon på banen med kaptein og opplegger Maja Ognjenovic.

Flere tipper at Serbia kan blande seg inn i medaljestriden.

Italia

Marco Bonitta sendte en SMS til Valentina Diouf 22. juli:

I received his text message at 8:30 AM yesterday morning. He destroyed my dream. He didn’t have the courage to tell me in person. I am hurt with the fact I am staying home and will not be in Rio. A coach’s duty is to choose who he wants for the good of the team. It’s obvious that not everyone will be happy. But there are different ways to communicate upon making the choice.

En skadet Alessia Gennari hadde nylig blitt friskmeldt og Diouf som trodde hun var klar for Rio var ikke det likevel. Om en slik hendelse er uvesentlig for lagmoralen kan ikke jeg bedømme men en tekstmelding virker som en uheldig måte å knuse en OL-drøm.

Marco Bonitta kom tilbake som leder av Italia i mars 2014. Før det hadde han en periode fra 2001 til 2006 som blant annet resulterte i Italia som verdensmestere for første gang i historien i 2002. I 2008 ledet Bonitta Polens damer til 9. plass i Beijing.

Italia er i «dødsgruppa» med USA, Kina, Nederland, Serbia og Puerto Rico og kan få det tøft i forhold til å nå en kvartfinale selv om laget så sent som i 2014 fikk 4. plass i VM på hjemmebane. Den gang fikk libero Monica De Gennaro plass på Dream Team.

Puerto Rico

En av veteranene og blant nøkkelspillerne på laget Áurea Cruz (34) hadde følgende å si om at laget er klart for OL.

It is a big achievement. After playing in foreign leagues for the past eleven years I have had the chance to play alongside many Olympians and I felt that my career was incomplete.

Cruz har allerede annonsert at hun gir seg med volleyball etter Rio. Laget har også andre veteraner som Karina Ocasio (31) men også et ungt talent i Daly Santana som har fått opplæring av Hugh McCutcheon i Minnesota siden 2012.

Juan Carlos Nunez er en av de mest fremgangsrike trenerne i hjemlig liga. Puerto Rico debuterer i OL-sammenheng og få tror på avansement.

Argentina

Guillermo Orduna leder debutanten Argentina inn i OL. Han tok over landslaget i desember 2012. Orduna sørget også for at Argentina kvalifiserte seg til VM i 2014 for første gang på 12 år. Laget fikk en 17. plass i det mesterskapet. Det er sannsynlig at laget ikke tar seg videre fra Pulje A sammen med Kamerun.

Kamerun

Jean-Rene Akono har spilt over 100 landskamper for Kamerun og hatt store deler av sin karriere som spiller og coach i Frankrike. Det er forventet at laget hans ikke tar seg videre i Pulje A.

Alt annet enn kjedelig

I motsetning til Evgeniy Sivozhelez ser Rio 2016 ut til å bli alt annet enn kjedelig.

Første kamp i mesterskapet Japan – Korea spilles lørdag 6. august klokken 14:30 (norsk tid). Oversikten over alle de 38 kampene finner du på arrangørsidene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s