Ragni og Cecilie med i NCAA-sluttspillet

Ragni Steen Knudsen. Foto: Tomm Hansen

Ragni Steen Knudsen. Foto: Tomm Hansen

I natt ble oppsettet for NCAA-sluttspillet i volleyball for kvinner klart. To spillere fra Norge er med i det eksklusive startfeltet på 64 lag fra hele USA. Ragni Steen Knudsen fra Myre har vært sterkt delaktig til å gi The University of Texas Rio Grande Valley (UTRGV) sin første mulighet noen gang å delta i dette sluttspillet (laget var rangert som nr. 251 før sesongen). UTRGV står imidlertid foran en formidabel oppgave mot Texas Longhorns som gikk til finale i fjor og har nådd kvartfinalen i NCAA-mesterskapet de ti siste årene(!). Kampen spilles 2. desember og Texas er rangert som nummer fire før årets turnering starter.

I don’t think we’ve even scratched the surface of what’s she’s able to do and what she’s going to do before she leaves this program. – Todd Lowery (coach UTRGV) om Ragni Steen Knudsen

Se artikkel om Ragni: The Unsung Hero

Ragni Steen Knudsen og UTRGV vant Western Athletic Conference og er klar for sluttspill i NCAA

Ragni Steen Knudsen og UTRGV vant Western Athletic Conference og er klar for sluttspill i NCAA

Cecilie Woie har spilt fast libero på Florida State (FSU) denne høsten og gjort solid innsats. At laget tok seg inn i NCAA-sluttspillet nå for 19. gang er mindre overraskende. Woie starter veien mot det nasjonale mesterskapet 2. desember med University of Cincinnati som motstander. Det laget som tar seks strake seire blir mester. Det er sannsynlig at de seirer mot Cincinnati men så blir det sannsynligvis atskillig tøffere mot Florida Gators dagen etter.

Les mer om Cecilie her

Cecilie Woie (nederst til høyre) er klar for NCAA-sluttspill

Cecilie Woie (nederst til høyre) er klar for NCAA-sluttspill

Kampoppsett

Sluttspill volleyball women Division 1 2016 (pdf)

Nebraska som vant i 2015 har favorittstempel også i år og er rangert som nummer 1. Men laget klarte nylig å rote bort en seier mot Minnesota (rangert 2) og de gikk også på et enda mer overraskende tap mot Ohio tidligere i sesongen. Kampoppsettet gir imidlertid Nebraska gode muligheter til å ta seg til finale og det vil ikke overraske mange om Minnesota blir motstander.

Andre fra Norge

Helene Thelle har hatt en svært utviklende innendørs sesong i USA denne høsten. Hun har spilt i 23 kamper og vært i startoppstillingen i 16 av disse (6 ganger som libero). Foreldrene til Helene kunne fortelle at hun har mye å takke en formidabel coach i Rita Buck-Crockett. Buck-Crockett spilte selv i OL både i 1980 og 1984 for Team USA og har et OL-sølv. Hun fikk utmerkelsen 2015 AVCA Sand Volleyball Coach of the Year og Helene Thelle er med i stallen for sandvolleyball den kommende våren (se FIU 2017 Women’s Beach Volleyball Roster). Apropos sandvolleyball kan vi også glede oss over å se 2017 Beach Volleyball Roster for Stetson som har Julie Varga, Sunniva Helland-Hansen og Maggie Skjelbred i stallen. Sesongen for sandvolleyball starter i mars.

Guro Key Frøberg har hatt en fin sesong i Coppin State og endte opp blant de som spilte mest (24 kamper/210 kills). Maria Poole endte sesongen på Stony Brook med 8 seire-21 tap men fikk 29 kamper og blant de som spilte mest. Julie Varga fikk 21 kamper/70 kills på Stetson og har spilt mye. Sofie Perrens fikk alle 30 kamper som opplegger for Charlotte 49ers og har hatt personlig suksess. Nora Buvik Lavik fikk 31 kamper og noterte 76 kills for San Fransisco og var blant de som spilte mest på laget. Kjersti Norveel har foreløpig ikke klart å ta plass i startoppstillingen til Long Beach State og har vært innpå i 13 kamper denne sesongen og notert 15 kills. Kristine Hjembo noterte 11 kamper som opplegger for Central Arkansas.

En kommentar om “Ragni og Cecilie med i NCAA-sluttspillet

  1. Informativ og fin artikkel om USA-studentene.
    Kan påtale en liten unøyaktighet: Siden USA boikottet OL i Moskva i 1980, ble det med en OL-deltakelse for Rita Crockett, selv om hun var uttatt på 1980-laget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s