Guidetti mot Kiraly

Giovanni Guidetti er ikke helt som andre trenere i OL. Sjekk sprinten hans i OL-åpningen mot Kina som Nederland dro i land 3-2.

Puljespill: Nederland og USA (mandag 08. august 20:00 norsk tid)

Nederland er nummer 11 på verdensrankingen og kom på 2. plass i OL-kvalifiseringsturneringen i Japan. Men etter seier mot Kina er det langt fra sikkert at USA vinner i kveldens kamp. Jim Stone som ledet ungdomslandslaget til USA i perioden 2008-13 presenterer en analyse av Nederland på nettstedet The Art of Coaching Volleyball (Olympic scouting report: USA vs. Netherlands). (Dette dokumentet ble tydeligvis laget i forkant av OL siden det nevnes spillere som ikke ble tatt ut til Rio).

Klikk her for ‘SCOUTING REPORT: Rio_USA-v-Netherlands (Art of Coaching Volleyball)’ (pdf)

Nøkkelspillere for Nederland i kampen mot Kina:

2016-08-08_11-38-56

  • #3 Yvon Belien – midtspiller (188 cm, 22 år)
  • #5 Robin de Kruijf – midtspiller (192 cm, 25 år)
  • #6 Maret Balkestein-Grothues – kantspiller (180 cm, 27 år)
  • #10 Lonneke Slöetjes – diagonal (192 cm, 25 år)
  • #11 Anne Buijs – kantspiller (190 cm, 24 år)
  • #14 Laura Dijkema – opplegger (182 cm, 26 år)
  • #16 Debby Stam-Pilon – libero (184 cm, 23 år)

Spiller #7 Quinta Steenbergen – midtspiller (182 cm; 31 år) var eneste spiller som aldri var på banen i åpningskampen. Vi ser at Guidetti varierer litt i sin startoppstilling utover i kampen. USA kjørte samme startoppstilling hele kampen mot Puerto Rico.

2016-08-08_11-49-25

Det store spørsmålet er servemottaket til Nederland som kan være så som så til tider. Buijs (#11) er trolig en spiller USA får beskjed om å sikte inn i så måte (i den grad hun er på banen). Når hun står som høyre bakspiller har hun også med sine 190 centimeter hatt litt problemer med å nå frem i banen og ned på gulvet på dipp og det kan i så fall utnyttes for å presse henne opp mot 3-meteren som igjen gir stort rom bak henne.

Oppleggerpunkter for Nederland (mot Kina)

Oppleggerpunkter for Nederland (mot Kina)

Sloetjes (#10) ligger i scoringstoppen rett bak Yeon Koung Kim etter første kamp mot Kina og det har høy prioritet for USA å stoppe henne.

Beste poengplukkere i OL etter første kamp

Beste poengplukkere i OL etter første kamp

Det er sannsynlig at USA åpner linje for Sloetjes (#10) ettersom trenden er at hun slår diagonalt. Både Anne Buijs (#11) og Sloetjes (#10) slår 3-meter i 6 (pipe) når laget er i system. Dette gjør de såpass godt at USA neppe kan overlate blokk til en spiller i midten.

For USA fikk midtspiller Akinradewo 18 angrepsforsøk mot Puerto Rico men fikk bare .280 i uttelling. Det var ingen god rytme mellom henne og opplegger så det er noe Karch Kiraly gjerne ser bli bedre mot Nederland.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s